Conopida este o legumă hrănitoare și foarte folosită în preparate, având numeroase beneficii pentru corp, făcând parte din aceeași familie cu broccoli și varza. În cele ce urmează, vor fi prezentate principalele 6 beneficii ale consumului de conopidă.
Are efect antiinflamator
Conopida este bogată în antioxidanți, ce contribuie la protejarea corpului împotriva radicalilor liberi ce se regăsesc în mediul înconjurător și care sunt nocivi corpului. Conform unui studiu, conopida contribuie la reducerea inflamațiilor, datorită substanțelor bioactive din interiorul acesteia. Studiul a fost realizat pe aproximativ 1000 persoane din China, de gen feminin, iar rezultatele au fost remarcabile. Din această cauză, foarte mulți nutriționiști recomandă consumul regulat de conopidă.
Contribuie la sănătatea sistemul digestiv
Apa și fibrele reprezintă mare parte din conținutul conopidei, corpul reușind să elimine ușor toxinele din corp. Mucoasa stomacului este la rândul ei protejată datorită substanțelor din conopidă, precum glucozinolat, sulforafan sau glucorafanină. Astfel, scad șansele de a suferi de ulcer gastric sau de alte boli ale sistemului digestiv.
Îmbunătățește sistemul cardiovascular
Circulația sângelui sau păstrarea vaselor de sânge în valori normale, reprezintă principalele beneficii oferite de conopidă pentru sistemul cardiovascular, datorită conținutului de glucorafanină. Această substanță previne acumularea de lipide în interiorul vaselor de sânge, ce ar fi putut donduce la cheaguri de sânge, aterocleroza sau dereglări ale circuitul sanguin.
Recomandată în diete
Cu un conținut foarte scăzut de calorii (25 calorii per 100 grame), conopida este un produs recomandat de nutriționiști, în momentul în care se dorește să se scape de kilogramele în plus. Fiind bogată în fibre, conopidă conduce rapid la starea de sațietate, ajutând sistemul digestiv și intestinele să se golească, fibrele având efect laxativ.
Menține sănătatea sistemului osos și imunitar
Vitamina K este benefică sistemului osos, reducând riscul oaselor de a se fractura. Datorită antioxidanților ce se regăsesc în conopidă, sistemul imunitar este întărit, având șanse mai mari ca organismul să facă față bacteriilor din exterior.
Păstrează creierul sănătos
Datorită conținutului bogat de fosfor, conopida ajută la refacerea membranelor celulare ce se regăsesc la nivelul creierului, fiind un element de bază în dezvoltarea și funcționarea corectă a acestuia. Transmiterea celulelor nervoase ajută și ele la sănătatea creierului, conopida având beneficii și pentru acestea, datorită conținutului bogat de vitamina B6 și potasiu.
Astfel, conopida este o legumă hrănitoare și foarte utilizată în preparate, având numeroase beneficii și fiind un produs recomandat în cazul în care doriți să slăbiți.