Top 4 sfaturi pentru stăpânii de câini

câinele și stăpânul său

Câinele este un animal extrem de loial stăpânului, capabil de iubire, fiind unul dintre animalele preferate de oameni, în situația în care doresc să aibă un “prieten” alături de ei. Totuși, câinii necesită multă grijă și atenție, în continuare fiind prezentate cele mai importante 4 sfaturi pentru cei care au câini.

Trebuie hrăniți suficient și sănătos

La fel ca activitatea fizică, hrana diferă de la o rasă la alta, în funcție de vârstă. Încă de când sunt pui, câinii trebuie învățați cu mese porționate, iar cu înaintarea în vârstă, frecvența meselor poate crește de la una singură, când sunt pui, până la două-trei pe zi. Hrana trebuie să conțină vitamine și fibre, necesare dezvoltării corecte a câinelui. Nu este recomandat ca hrana câinilor să fie schimbată brusc, în caz contrar, sistemul digestiv al câinilor nu se va adapta cu noua hrană, tranziția treptată fiind necesară. În hrana câinilor, trebuie să existe o rutină (același loc, aceeași oră, același bol) pentru a se adapta mai ușor mediului.

Trebuie dresați

De cele mai multe ori, câinii nu sunt ascultători, iar stăpânii trebuie să îi dreseze. Dresajul trebuie făcut încă de când câinii sunt pui, pentru a avea randamentul cât mai mare. De asemenea, trebuie să existe anumite reguli pe care câinii să le respecte (de exemplu, câinele nu are voie să intre în bucătărie, să se urce pe masă etc.)

Trebuie să facă mișcare

Câinii trebuie plimbați în mod regulat, fiind indicat de către medicii veterinari, să se creeze un program pentru plimbarea câinelui. Plimbările trebuie să fie de scurtă durată, dar dese, pentru a ajuta la dezvoltarea corectă a oaselor și a întregului sistem imunitar. Durata și frecvența plimbărilor diferă de la o rasă la alta, de aceea este importantă discuția cu un medic veterinar. Plimbările lungi pot începe doar după ce cățeii au ajuns la maturitate. Trebuie să existe o relație puternică între stăpân și câine, iar aceasta se poate crea prin joacă. În afară de legătura de prietenie care se realizează, cățelul se va menține sănătos și plin de viață.

Trebuie îngrijiți

Pe lângă analizele periodice care trebuie făcute câinilor, a vaccinurilor, trebuie îngrijită blana lor. Blana câinilor reprezintă o parte extrem de importantă pentru ei, având rol de protecție. Totodată, prin toaletare periodică, se pot observa anumite elemente anormale la nivelul pielii sau blănii. Trebuie îngrijită și dantura câinilor, pentru a avea dinți sănătoși și o respirație plăcut mirositoare.

Astfel, câinele este un animal potrivit celor care își doresc un partener iubitor și plin de viață, dar de asemenea, necesită foarte multă atenție și îngrijire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *