Ceapa: Top 6 beneficii pentru sănătatea noastră

În bucătăria românească, ceapa este unul dintre ingredientele principale din rețetele noastre, chiar dacă tăierea ei nu este foarte plăcută. Fie călită, fiartă, pane sau consumată ca atare în salate sau direct pe pâine cu puțină sare, ceapa poate fi considerată inima a nenumărate preparate.

Pe lângă gustul special pe care le dă mâncărurilor noastre, ceapa are foarte multe beneficii asupra organismului. Iată topul 6 al acestora:

1. Elimină grăsimile

Ceapa este bogată în vitamine și diferiți compuși ce reduc semnificativ nivelul de zahăr din sânge, dar ne ajută și în lupa noastră cu kilogramele în plus, menținerea sau chiar reducerea nivelului colesterolului. 

2. Un bun antioxidant

Flavonoidul quercetin, sau quercitina pe scurt, pigmentul care se găsește în ceapă, este considerat antiinflamator și antidiabetic. De asemenea, acesta poate distruge celulele cancerigene, prevenind dezvoltarea cancerul de colon și de plămâni.

3. Reduce riscul bolilor de inimă

Cercetătorii au descoperit că ceapa poate preveni inflamarea ce ar duce la afectarea arterelor. Această inflamație ar putea cauza afecțiuni ale inimii. De aceea este important să avem o dietă sănătoasă.

4. Poate calma tusea

Având proprietatea de a calma tusea și a ajuta desfundarea căilor respiratorii atunci când ne confruntăm cu o răceală, ceapa ne este un prieten de nădejde. Pe lângă medicamentele pe care vrem sau nu să le folosim, o supă din această legumă poate face minuni!

5. Somnifer ce nu cauzează dependență

Cu toții ne dorim un somn lin și fără griji, dar poate nu avem foarte multă încredere în remediile naturiste de pe piață. Ei bine, ceapa ne poate ajuta în această problemă.

De asemenea, această legumă are un efect calmant, sprijinindu-ne în momente de stres și anxietate. Doar trebuie zdrobită și ținută la nas până ne simțim mai bine.

6. Elimină toxinele

Este un fapt bine cunoscut că ceapa ne ajută la detoxifierea și curățarea organismului de agenți toxici. Se consideră a fi unul din cei mai buni și puternici detoxificanți naturali. Încurajează digestia și menține sănătatea tractului urinar.

Acesta a fost topul 6, dar beneficiile cepei nu se opresc aici, iată o mică completare:

  • ceapa poate preveni atacul cerebral;
  • conținând foarte mult fier poate combate anemia;
  • întărește sistemul imunitar;

efectele artritei și gutei pot fi reduse; Pentru a ne bucura de calitățile sale pe deplin, se recomandă consumarea cepei în forma sa crudă. Iată câteva metode sănătoase de a utiliza ceapa verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *